Hrănirea cu carne crudă nu este recomandată. Ea nu va îndeplini, în mod adecvat și constant, cerințele nutriționale ale animalului de companie.

Asta înseamnă că pisicile ar trebui să fie hrănite numai sub îndrumarea unui specialist și este posibil să aibă nevoie de suplimente pentru a evita deficiențele.

Există pretinse beneficii și dezavantaje ale unei diete cu carne crudă

Hrănirea pisicilor cu carne crudă este un subiect controversat și poate prezenta riscuri pentru sănătatea lor și a dumneavoastră. Este important să luați în considerare aceste riscuri și să consultați întotdeauna un medic veterinar înainte de a trece la o dietă cu carne crudă pentru pisica dumneavoastră.

Un plan alimentar echilibrat și adaptat specific nevoilor pisicii poate asigura că aceasta primește toți nutrienții de care are nevoie pentru a fi sănătoasă și fericită.

pisica
Pisică/SURSĂ FOTO: Dreamstime

Riscul de deficiență nutrițională

O altă problemă cu hrănirea pisicilor cu carne crudă este riscul de deficiențe nutriționale. Fără o planificare adecvată, dieta lor ar putea să nu furnizeze toți nutrienții esențiali de care au nevoie pentru a fi sănătoși. De exemplu, lipsa unor surse adecvate de calciu poate duce la probleme dentare și osoase.

Există riscul de dezechilibre în raportul de nutrienți esențiali, precum proteine, grăsimi și vitamine. Aceasta poate duce la probleme de sănătate pe termen lung, cum ar fi deficitul de vitamine sau alte afecțiuni.

Carnea crudă poate conține toxine și substanțe nocive

O bucată de carne crudă poate conține toxine și substanțe nocive care pot fi dăunătoare pentru sănătatea pisicii dumneavoastră. De exemplu, pesticidele și alte substanțe chimice utilizate în agricultură pot fi prezente în carnea crudă. Ele pot afecta sănătatea animalului.

Este important să vă asigurați că carnea pe care o utilizați este de înaltă calitate. Ea trebuie să provină din surse sigure pentru a minimiza riscul de expunere la astfel de substanțe nocive.

Mai mult, pisicile pot suferi de boli cauzate de paraziți și bacterii găsite în carne crudă. Există riscul ca aceste animale să transmită astfel de paraziți oamenilor și să răspândească bacterii în jurul casei.

Consumul de carne crudă poate fi o problemă serioasă, de aceea proprietarii de animale de companie ar trebui să se asigure că obțin mereu ingrediente de încredere și sigure pentru hrana animalelor lor.

Oasele reprezintă o sursă de risc în hrănirea pisicilor

Oasele reprezintă o sursă de risc în hrănirea pisicilor cu carne crudă. Bucățile mici de os pot fi incluse în cina cu carne crudă a pisicii dumneavoastră și pot deveni o amenințare în cazul în care se blochează în tractul digestiv al animalului. Acest lucru poate provoca complicații serioase. De asemenea, oasele pot deteriora dinții pisicii.

Este important să luați în considerare aceste riscuri și să consultați un medic veterinar înainte de a decide să hrăniți pisica cu acest tip de carne, inclusiv cu pui crud sau alte tipuri de carne crudă. Oasele fierte sunt considerate la fel de periculoase, deoarece pot provoca leziuni interne în cazul în care sunt ingerate.

Prin urmare, este esențial să fiți atenți și să discutați cu un specialist în nutriție veterinară pentru a asigura o dietă sigură și sănătoasă pentru animalul dumneavoastră, arată purina.co.uk.