Dacă mai luăm în calcul că acest Congres a desemnat-o pe Viorica Dăncilă drept candidat al PSD la alegerile prezidențiale, mesajul devine și mai interesant. Amintim faptul că cele două, Dan și Dăncilă, au fost promovate în politica mare de către Liviu Dragnea, dar după condamnarea acestuia din urmă, premierul a îndepărtat-o din Guvern pe colega sa de organizație.

Carmen Dan scrie pe Facebook un mesaj scurt: ”Așteptând toamna …” și atașează o poză cu un ceas printre frunze uscate. Mesajul poate fi interpretat ca unul pentru Viorica Dăncilă în condițiile în care în această toamnă majoritatea analiștilor o dau ca pierzătoare în alegerile prezindețiale. Iar această înfrângere va echivala, cel mai probabil cu plecarea din fruntea PSD.

De asemenea, după decizia CCR din iulie, prinvind completurile de trei judecători, s-a speculat că în această toamnă Liviu Dragnea ar avea șanse să fie eliberat și procesul său să fie reluat de la zero.

Carmen Dan a anunța înainte de a părăsi conducerea Ministerului de Interne că îl va vizita pe Liviu Dragnea la închisoare după ce nu va mai face parte din Executive.

În aceste condiții, mesajul ei este cu atât mai interesant.