„În calitate de ministru sunt câteva aprecieri pe care doresc să le fac. Au avut loc foarte multe acuze la adresa Jandarmeriei. Jandarmii nu vor răspunde oamenilor politici. În fața acestor acuze am obligația de a face aceste precizări. Alte aspecte vor face obiectul unei informări pe care o voi prezenta CSAT”, a precizat ministrul Carmen Dan.

„În orice alt stat european, statul intervine în forță pentru restabilirea ordinii publice”, a mai spus ministrul Internelor.

Totodată, Carmen Dan a invitat public pe orice angajat al MAI de la orice nivel să declare dacă a primit vreun ordin direct de intervenție operativă din partea ei.

„Ca o apreciere generală, ceea ce s-a petrecut aseară este grav şi cred că nimeni nu poate acuza Jandarmeria că a aplicat legea. Celor care fac astfel de acuzaţii le cer să explice jandarmilor care au fost răniţi, nu puţini, şi care s-au aflat sau se află pe patul de spital. Acţiunea de aseară nu a fost o dispută între jandarmi şi cetăţenii paşnici care au dorit să protesteze'”, a mai spus Carmen Dan.