"MAI e implicat activ de 19 ani în respectarea angajamentelor României în diferite organizaţii, fie că vorbim de NATO, UE, ONU sau OSCE. Reprezentanţii ministerului, dislocaţi în cadrul acestor operaţii, au desfăşurat o gamă largă de misiuni de tip poliţienesc, fie înlocuind într-o anumită măsură forţele locale de poliţie din zonele afectate de crize – în Kosovo, Timorul de Est, Haiti -, fie contribuind la modernizarea şi reformarea forţelor de poliţie din aceste zone prin training, mentorat, monitorizare şi consiliere pe diferite paliere de organizare de nivel strategic, operaţional şi tactic, aşa cum s-a întâmplat în Afganistan sau în Mali", a afirmat Carmen Dan, în cadrul conferinţei cu tema "Capabilităţile poliţiei de stabilitate NATO în contextul provocărilor de securitate emergente".

Demnitarul a precizat că România e pe deplin angajată în eforturile Alianţei Nord-Atlantice pentru creşterea stabilităţii şi menţinerea păcii în zonele de conflict ale globului.

"Restabilirea şi menţinerea securităţii pentru populaţia locală în state sau zone afectate de conflict sau criză, ca şi misiunile pentru restabilirea ordinii sau consolidarea statului de drept au constituit repere ale activităţii internaţionale a structurilor specializate ale României", a mai spus ministrul. AGERPRES