"V-aţi pregătit în şcoală, mulţi aţi absolvit dreptul, aţi învăţat multă teorie, aţi învăţat că justiţia se face pe bază de probe şi nu stabilind ţinte şi că prezumţia de nevinovăţie este un principiu de drept. Mi-aş dori ca teoria să se regăsească în practica şi în munca voastră de zi cu zi. Şi înainte de toate, nu uitaţi că şi voi sunteţi oameni şi niciodată nu veţi fi mai presus de lege", a declarat Carmen Dan, în discursul ţinut în faţa absolvenţilor de la Academia de Poliţie. 

Ministrul de Interne a subliniat că noii ofiţeri de poliţie trebuie să rămână imparţiali şi echidistanţi, iar cetăţenii trebuie protejaţi în situaţii de urgenţă, conform Agerpres.

"Vă începeţi activitatea în acest minister într-o perioadă a schimbărilor, într-un moment în care cei mai mulţi dintre colegii pe care îi veţi întâlni la viitoarele locuri de muncă au vârste apropiate de a dumneavoastră. Da, Ministerul Afacerilor Interne întinereşte, iar dumneavoastră sunteţi parte a acestui suflu nou instituţional, a unei schimbări de mentalitate şi acţiune în raport cu provocările actuale. Tocmai de aceea, misiunea dumneavoastră nu va fi una uşoară. Este însă o misiune pe care v-aţi ales-o. Cetăţenii noştri trebuie protejaţi de ameninţările clasice, cum ar fi criminalitatea în toate formele ei, migraţia ilegală sau terorismul. În faţa acestor provocări, trebuie să rămâneţi imparţiali şi echidistanţi, să respectaţi statutul profesional şi să nu uitaţi niciodată că sunteţi în slujba legii. Cetăţenii trebuie protejaţi în situaţii de urgenţă, pentru că, de multe ori, sunteţi singurul reper de speranţă. De multe ori, voi sunteţi cei care fac diferenţa dintre viaţă şi moarte. În astfel de situaţii, singura baricadă în faţa neprevăzutului sunteţi voi, salvatorii", a adăugat Carmen Dan.