Astfel, compania este îngrijorat de înrǎutǎţirea continuǎ a situaţiei financiare a Oltchim, caracterizată prin acumularea de datorii şi pierderi financiare. De asemenea, Carlson Ventures consideră că acţiunile întreprinse de statul român în ultimele luni indicǎ faptul că procesul de privatizare a Oltchim va fi întârziat considerabil sau chiar anulat.

Oficialii companiei consider că implementarea unui “management privat" la Oltchim va întârzia cu multe luni procesul de privatizare programat, întârzierea fiind rezultatul procedurilor îndelungate de licitaţie şi selecţie a ofertelor potrivite, şi ulterior al procedurilor îndelungate de implementare a potenţialelor schimbǎri în managementul companiei Oltchim.

În plus, aceştia se arată îngrijoraţi de situaţia financiară şi nevoia de restructurare ale Oltchim, care nu sunt abordate îndeajuns de către Ministerul Economiei. Acesta din urmă îşi concentreazǎ eforturile pe implementarea unei posibile conversii a datoriilor în acţiuni la Oltchim şi pe achiziţionarea unei rafinǎrii de la OMV Petrom pentru a o integra cu Oltchim.