Companiile vor vinde serviciile împreună şi vor împărţi acelaşi customer-service şi aceleaşi centre de desfacere, potrivit lui Carlos Garcia-Moreno, directorul financiar.  Un alt aspect important al acestui demers este acela că preluarea Telmex va tăia din costurile administrative şi va reuni un număr mai mare de clienţi. Mai mult, America Movil va opera pe o singură reţea în Mexic, care va integra servicii de telefonie mobilă, de telefonie fixă şi Internet. Principalul concurent al America Movil va fi Grupo Televisa SA, care pe lângă serviciile de telefonie fixă, Internet şi televiziune, îşi propune să se extindă pe piaţa serviciilor de telefonie mobilă.
Oferta de 10,50 pesos per acţiune este cu 11% mai mare în comparaţie cu preţurile speculate în 29 iulie, iar tranzacţia va fi a doua ca valoare din acest an pentru America Latină, surclasată numai de fuziunea Tele Norte Leste Participacoes SA în Brazilia, potrivit datelor Bloomberg.
America Movil a cumpărat pachetul de 59,6% pe cate îl deţinea deja la Telmex anul trecut, printr-o tranzacţie de 23 de miliarde de dolari. Compania a încercat să achiziţioneze şi restul acţiunilor în acel moment, însă acest lucru nu a fost posibil pănă în prezent, potrivit lui Garcia-Moreno. Specialiştii afirmă că America Movil are toate şansele să îi fie aprobată tranzacţia şi de această dată.
În acest an America Movil şi Telmex au întâmpinat probleme cu autorităţile, pe fondul suspiciunii de concurenţă neloială, cele două primind în final o amendă de un miliard de dolari.
Telmex a pierdut 308.000 de linii telefonice în ultimul sfert de an, reuşind să încheie perioada cu un total de 15,3 milioane de dolari. Compania controlează 78% din liniile de telefonie fixă ale Mexicului, iar America Movil are 70% din piaţa mexicană de telefonie mobilă.
În ceea ce priveşte serviciile de furnizare a Internetului, Telmex creşte rapid, numărând 7,7 milioane de abonaţi la sfârşitul ultimului sfert de an, cu 10% mai mult faţă de aceeași perioadă a anului trecut.
America Movil deţinea aproximativ  7,5 miliarde de dolari cash la sfârşitul ultimului sfert de an.
AT&T Inc., companie care deţine 8,5% din Telmex, a transmis că va accepta oferta America Movil. Aceeaşi companie deţine  şi 9% din America Movil.
Pe lângă veniturile din partea companiei America Movil, Slim şi familia sa deţin câte 245 de milioane de dolari provenite din compania Telmex, alături de afaceri în domeniul bancar, minerit, imobiliare şi companii de retail în Mexico.
Sursa: Bloomberg