Miliardarul mexican Carlos Slim va investi 250 milioane de dolari in New York Times Company, care detine cotidianul cu acelasi nume. In acest fel NYT ar putea face fata actualei crize financiare.

Investitia realizata de omul de afaceri mexican va ajuta New York Times Co. sa isi acopere datoriile existente, printre care se numara si un credit de 400 milioane de dolari.

Investitia lui Carlos Slim va fi efectuata prin intermediul companiilor sale Banco Inbursa si Inmobiliaria Carso. Slim, unul dintre cei mai bogati oameni din lume, detine deja 6,9% dintre actiunile New York Times. Investitia de 250 milioane de dolari se va realiza sub forma unor titluri pe sase ani cu o dobanda de 14%, cu garantia ca acestea vor fi transformate in actiuni ordinare.

In urma acestei investitii Slim ar putea sa ajunga sa controleze un pachet de 17% din actiunile NYT, devenind unul dintre cei mai importanti actionari, dupa familia Ochs-Sulzberger. Cu toate acestea, New York Times Co. a anuntat ca Slim nu va fi reprezentat in boardul companiei.

Compania, care detine pe langa cotidianul cu acelasi nume si The Boston Globe cat si alte ziare din SUA, se confrunta cu grave probleme finanicare, avand datorii de peste 1,1 miliarde de dolari.

Sursa: USA Today