Preşedintelele PMP, Eugen Tomac, este revoltat de „spectacolul ieftin” pe care-l vede în aceste zile la televizor, cu autorităţi care se contrazic şi se răzgândesc cu privire la testarea românilor.

„Prioritatea zero trebuie să fie VIAȚA medicilor și a asistenților medicali (…) Aceasta este o adevărată tragedie – când nu mai are cine să îngrijească bolnavii”, scrie Tomac pe pagina sa de socializare.

El recunoaşte că nicio ţară de pe glob nu a fost pregătită pentru magnitudinea acestei pandemii, însă unele state au luat decizii foarte bune, iar acum România ar trebui să înceapă să-şi protejeze personalul medical. „Treziți-vă, moartea bate tot mai tare la ușă!”, este mesajul liderului PMP care nu poate să nu-ţi aducă fiori reci.

„Medicii trebuie protejați și testați pentru a preveni o tragedie”

„Treziți-vă, moartea bate tot mai tare la ușă!

Când văd acest spectacol ieftin, îmi vine să arunc televizorul pe geam.

Testăm, nu testăm, testăm în București, ba nu, vom testa în Moldova, nu avem teste, ba avem pentru toți, urmează doar zece mii și lista cu mesaje și păreri confuze poate continua.

Prioritatea zero trebuie să fie VIAȚA medicilor și a asistenților medicali. În Italia, spitalele au devenit focare, iar peste 6000 membri ai personalului medical aflat în prima linie este infestat cu COVID 19.

Aceasta este o adevărată tragedie – când nu mai are cine să îngrijească bolnavii de toate vârstele.

Medicii trebuie protejați și testați pentru a preveni o tragedie. Nu vreau să căutăm vinovații acum, dar cred că deciziile trebuie luate în ordinea priorităților.

Trebuie să fim alături de cei care sunt expuși zi de zi. Medicii și tot personalul din spitale trebuie protejat.

Nicio țară din lume nu a fost pregătită de această pandemie, dar unele state au luat decizii foarte bune și ele au început prin a proteja personalul medical”, a scris liderul PMP pe pagina sa de Facebook.