Senatorul PNL Vergil Chițac a fost externat, în cursul zilei de luni, din Spitalul Județean Constanța, după ce două teste consecutive au arătat că nu mai este purtător al noului coronavirus.

El a ajuns acasă și se află într-o stare stabilă. Având în vedere că parlamentarii lucrează de acasă, în această perioadă, senatorul de Constanța va rămâne la domiciliu pentru refacere.

Fiul și soția senatorului PNL au fost, de asemenea externați. Toți trei au fost incluși în statistica privind pacienții vindecați raportată luni, susțin surse medicale, conform medikatv.ro.

L-a băgat pe Ludovic Orban în izolare

Trebuie amintit faptul că Vergil Chițac a fost diagnosticat cu COVID-19 după ce a participat la o reuniune NATO, în perioada 17-19 februarie. Ulterior, Secretariatul general al Alianței Nord-Atlantice a confirmat că un membru al delegației franceze a fost testat pozitiv cu noul coronavirus.

Revenit la București, senatorul PNL a participat, pe 9 martie, la o reuniune liberală cu circa 100 de colegi din PNL, inclusiv cu liderul formațiunii Ludovic Orban.

În urma acestei ședințe, alți trei liberali au fost confirmați pozitiv cu coronavirus, iar șeful Guvernului a stat în autoizolare la Vila Lac 1.

Dosar penal in rem

De precizat că procurorii de la Parchetul General au deschis un dosar penal in rem, pentru săvârşirea infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, în cazul senatorului liberal Vergil Chiţac, care a infectat mai multe persoane cu noul coronavirus.

Potrivit unor reprezentanţi ai Parchetului, procurorii s-au sesizat din oficiu în acest caz, ancheta urmând să stabilească dacă senatorul şi-a luat toate măsurile pentru a preveni răspândirea virusului.