Având în vedere că temperaturile ridicate anunţate în aceste zile în Capitală, Societatea de Transport Bucureşti (STB) informează că va asigura confortul şi protecţia călătorilor în mijloacele de transport aflate pe traseu prin utilizarea aerului condiționat şi a sistemului de climatizare.

Cu toate acestea, STB precizează că nu va utiliza funcţia de recirculare a aerului din interiorul vehiculelor, pentru a elimina orice risc privind contaminarea cu noul coronavirus. Va fi folosită doar introducerea de aer proaspăt și rece, din exterior, precizează societatea într-un comunicat de presă.

“Sistemul de climatizare din autobuze și troleibuze este setat să pornească automat la temperaturi de peste 22 de grade, fără a fi necesară intervenția conducătorului auto”, mai precizează compania.

Nu toate autovehiculele care sunt programate să iasă în traseu sunt dotate cu instalaţii de climatizare

Având în vedere situaţia parcului auto din Capitală, STB transmite că nu toate autovehiculele care vor ieşi pe traseu vor fi dotate cu instalaţii de aer condiţionat.

“Totuşi, din cauza programării la inspecţii tehnice periodice, revizii, reparaţii şi pentru alte activităţi impuse de reglementările actuale, nu toate autovehiculele care sunt programate să iasă în traseu sunt dotate cu instalaţii de climatizare. Iar cele fără aer condiţionat sunt distribuite echilibrat pe linii şi circulă intercalat cu cele cu aer condiţionat.

Din cele aproape 1.000 de autobuze Mercedes Citaro, 500 au echipamente de aer condiționat, iar pentru alte 150 de autobuze, prin eforturile STB SA și ale Primăriei Capitalei, au fost montate instalații de climatizare. Prin același proiect de modernizare a vehiculelor STB SA, alte 100 de troleibuze au fost echipate cu instalații de aer condiționat. În același timp, numărul autobuzelor dotate cu aer condiţionat a crescut şi ca urmare a achiziţiei de către Primăria Capitalei a celor 400 de autobuze Otokar, care au astfel de sisteme”, se arată în comunicatul STB.

Societatea de transport precizează că are în derulare un contract pentru instalarea de sisteme de aer condiționat pe un total de 46 de tramvaie. În prezent, 12 tramvaie din parcul STB sunt echipate cu instalaţii de aer condiţionat, aceste vehicule fiind repartizate pe liniile pe care se înregistrează fluxuri mari de călători, respectiv: 41, 32, 1 şi 10.