După șapte ani de analize și circa 500 de interviuri, analistul a ajuns la concluzia că trebuie să urmezi câțiva pași pentru a ajunge pe calea succelui.

Primul lucru este pasiunea. Freeman Thomas spune, „Sunt condus de pasiunea mea”.

Un alt lucru important pentru a avea succes este să faptul că trebuie să muncești serios. John susține că Rupert Murdoch i-a spus, „Nu obţii nimic uşor. Dar mă distrez făcând-o.”

Totodată și Alex Garden îi spunea analistului: „Pentru a avea succes, alege-ţi un domeniu şi fii foarte bun în el.” Nu e nicio magie, e practică, practică, practică. Şi e concentrare, a completat Richard.

Totodată John a menționat că Norman Jewison i-a spus:  „Cred că cel mai important este să te concentrezi asupra unui singur lucru”. „Forţează-te. Fizic, psihic, trebuie să te forţezi mereu.”, a completat David Gallo. Trebuie să te forţezi să depăşeşti ruşinea şi îndoiala.

Goldie Hawn a mai spus, „Întotdeauna am avut îndoieli despre mine. Nu eram suficient de bună, suficient de inteligentă. Nu credeam că o să reuşesc.” Nu este întotdeauna uşor să te forţezi, şi de aceea au fost inventate mamele. Frank Gehry mi-a spus, „Mama mă împingea.” Fii de folos!

Sherwin Nuland susține: „A fost un privilegiu să lucrez ca şi doctor.” În același timp, John zice că acum, o mulţime de copii îi spun că vor să fie milionari. Şi primul lucru pe care acesta îl spune este, „Bine, dar nu-ţi poţi servi ţie însuţi, Trebuie să-i ajuţi pe alţii, oferind ceva de valoare. Pentru că acesta este modul în care oamenii devin într-adevăr bogaţi.”

Ideile, acesta sunt un alt pas. Bill Gates a spus: „Am avut o idee -fondarea primei companii de software pentru micro-computere.” John susține că a fost o idee destul de bună. Şi nu este nicio magie a creativităţii în a veni cu idei, trebuie doar să faci nişte lucruri foarte simple și pot da o mulţime de exemple.

A persista, este următoarea etapă. Joe Kraus spune, „Persistenţa este motivul numărul unu pentru succes.” Trebuie să mergi mai departe după ce treci prin eşecuri, prin mizerii! Care bineînţeles înseamnă "critică, respingere, nesimţire şi presiune”, a completat John.

Așadar, răspunsul la întrebarea „Care este rețeta succesului?” este simplu: fă aceste lucruri prezentate – și sigur poți ajunge la succes, a concluzionat analistul.