“Dacă ar fi să facem un top al operatorilor, în urma utilizării comparatorului, situația este următoarea: Orange se află pe primul loc în topul preferințelor, la mică distanță Vodafone urmat de Cosmote la o diferență procentuală considerabilă” conform reprezentantului MobiMe.ro, Thea Popa.

Abonamentele cele mai potrivite rezultate în urma introducerii datelor în calculator de către utilizatori sunt următoarele:
Pentru Orange: Pantera 12, Delfin 8, Pantera 8, Pantera 20, Pantera 80
Pentru Vodafone: Complet 800, iPhone 500mb, Complet 250
Pentru Cosmote: Perfect pentru tine 5,58
Față de raportul publicat în ianuarie 2011, se observă o tendință spre abonamente mai scumpe și telefoane la prețuri din ce în ce mai mari. Totuși, prezența abonamentelor cu un număr de minute considerabile de la Orange (de la 450 de minute la 1200) denotă o necesitate de a comunica din ce în ce mai abundentă pe piața românească. Abonamentele Vodafone și Cosmote acoperă aceeași nevoie de a comunica, oferind un număr mare de minute la un preț mediu de 15 euro lunar.
Referitor la telefoanele selectate în calculator, respectiv preferințele utilizatorilor de telefonie mobilă, topul ar arăta în felul următor: Nokia, HTC, Apple, Blackberry,  şi Sony Ericsson.
“Chiar dacă Nokia se află pe un trend descrescător la nivel mondial, din alegerile de mai sus observăm încă preferințele românilor pentru acest gen de terminale. Dacă am analiza rezultatele ieșite din calculator la informațiile introduse, modelele preferate au fost: Nokia N8, HTC Wildfire, Blacberyy 8900, Sony Ericsson Xperia X10, respectând clasamentul anterior” afirma reprezentantul Mobime.ro.
“Ceea ce am observat si este foarte interesant este faptul ca utilizatorul este din ce in ce mai specializat si mai pregatit si stie exact ce cauta la un telefon” adauga Thea Popa. Astfel cele mai căutate telefoane din punctul de vedere al informațiilor tehnice au fost: Samsung Wave 525, LG Optimus Black, Samsung I9000 Galaxy S, Nokia N8, Nokia X2.
”Dacă am compara rezultatele din acest raport cu cele prezentate în Ianuarie, situația este similară. Românii au nevoie de abonamente care să le ofere multe minute în rețea și din ce în ce mai multe telefoane din categoria celor inteligente. Procentele preferințelor în materie de operatori este considerabil modificat: Orange avea în ianuarie un procent de 49%, Vodafone 34% și Cosmote 17%. Asistăm astfel la o creștere a cotei de piață Orange în defavoarea celorlalți operatori” a precizat reprezentantul Mobime.ro.