Totodată, Florin Călinescu descrie coronavirusul ca fiind calm, răbdător, însă „pe care-l prinde îl articulează”.

”Situația actuală, care, probabil, este datorată marilor puteri, într-o gâlceavă bine gândită de laborator, pentru că este mai complicat să acționezi cu focoase nucleare sau cu tot felul de unelte militare care se văd din orice satelit, și atunci, probabil, că arma aceasta chimică, bacteriologică, virusologică este foarte la îndemână și funcționează tăcut.

Virusul are calm, are răbdare și pe care-l prinde îl articulează. Dacă ești bătrân și ai comorbidități asta este o poveste… Așadar, gâlceava între America, Rusia și China produce efectele pe care le vedem astăzi… Faptul că ne-am depărtat unu, doi, trei metri este doar o distanțare fizică. Sunt chestii necesare. Dar ăsta este efectul urmărit și dorit.

Vor să experimenteze și să studieze cum se comportă specia umană în ansamblu. Puff, un strănut a omorât până acum peste 100.000 de cetățeni. Ceea ce cu cinism unii spun că la 8 miliarde de umanoizi e un fleac”, a spua Florin Călinescu, într-un live realizat chiar de ziua sa.

Vin „vremurile apocaliptice”

„Nu are nici o legătură. Ne-a lăsat în pace de miliarde de ani, odată cu isprava doamnei Eva. Biserica greacă și cipriotă, mult mai ortodoxă decât a noastră, a zis stați acasă, Dumnezeu nu vă numără în incinta bisericii ca la școală. Vreți să vă întâlniți cu Dumnezeu? Ieșiți și rezemați-vă fruntea de primul copac, dacă mai găsiți în viață, și gândiți-vă la El! Și nu va întârzia să apară.

Nu mai scoți soldații, armata, avioane, bombe, plus punerea pe bot a lumii arabe. Vedeți că prețul petrolului este mai jos decât înainte de război și lucrurile așa vor funcționa de astăzi înainte. Frica trebuie să păzească pepenii, care suntem noi. Iar alinierea României la dansul ăsta internațional funcționează… Încolonarea noastră la doi, trei metri pentru a merge să luăm bucățica aceea necesară a traiului vieții…

Ăsta e scopul poveștii să vadă dacă frica funcționeză, și funcționează, să vadă dacă oamenii pot fi disciplinați, deci adio libertate, liberalism, liberă circulație, decât dacă au ei nevoie să trimitem mână de lucru la cules de spaaranghel, acum e vremea sparanghelului, nu a căpșunilor, și atunci trece și Germania, și Austria, și Spania peste orice pandemie și noi înghesuim marfarele pe aeroporturi să trimitem oameni la muncă…

Or să urmeze vremuri apocaliptice cu turismul, cu agricultura. O să fie o agresivitate a ființei umane vizavi de mâncare. Ținuți din trei în trei metri la magazin nu are scopul să nu ne îmbolnăvim”, consideră actorul.