City break-ul este una dintre principalele opțiuni de vacanță pentru români în 2017, după vacanța la mare și drumețiile. „Conform studiului nostru despre călătorii desfășurat la nivel international, 31% dintre români plănuiesc un city break anul acesta”, declară Mircea Giurcă, Marketing Manager momondo România.

Cum primăvara a început să ne bată în geam, nu există un moment mai bun pentru a începe planificarea următoarei escapade decât acum. „Pentru mai mult de un sfert dintre români a economisi bani la biletele de avion este cel mai important aspect în planificarea călătoriei. Prin urmare, sfătuim călătorii să rezerve city break-ul dorit cu 55 de zile în avans, pentru a se asigura că prind cele mai bune tarife", mai spune Giurcă.

Există, de asemenea, și alți factori, cum ar fi ziua plecării și momentul din zi, care influențează prețurile. „Tarifele de zbor pot varia destul de mult în funcție de ziua și ora plecării. De obicei, cele mai ieftine zboruri pot fi găsite în zilele de marți seara iar cele mai scumpe duminică dimineața."

Barcelona, cea mai căutată destinație pentru un city break

„Cel mai vizitat oraș din Spania este, totodată, cea mai populară destinație în topul city break-urilor pe care călătorii români le au în plan în această primăvară”, adaugă Mircea Giurcă. Capitala Cataloniei este generoasă prin plajele sale superbe care te invită să simți briza mediteraneană, prin străzile ce scot la iveală romanticul incurabil din fiecare suflet uman sau prin viața de noapte care te ajută să oprești timpul în loc. O vizită la vestita Sagrada Familia, o plimbare pe bulevardul La Rambla sau o gustare fresh luată din La Boqueria pot fi doar începutul în pregătirea unui city break în Barcelona.

Statistici cu privire la city break-urile europene:

  • 31% dintre români plănuiesc un city break în 2017, această opțiune de vacanță fiind în topul preferințelor acestora, după vacanța la mare și drumețiile
  • Pentru mai mult de un sfert dintre români a economisi bani la biletele de avion este cel mai important aspect în planificarea unei călătorii
  • Cele mai ieftine bilete de zbor pot fi găsite cu 55 de zile înainte de plecare
  • Rezervă-ți călătoria din timp și poți economisi până la 42% din costuri