'În anul 2008, cu o sumă de 200 de euro un chiriaş se putea îndrepta doar spre o garsonieră într-un cartier nu foarte bine cotat al Capitalei, precum Rahova. Valul de ieftiniri declanşat de perioada de recesiune a lovit şi segmentul închirierilor de apartamente, astfel că, în momentul de faţă, un asemenea buget este acceptabil pentru o garsonieră din zona Universităţii din Capitală. O situaţie asemănătoare poate fi întâlnită şi în celelalte mari oraşe ale ţării', spun cei de la Imobiliare.ro.

În Bucureşti, chiriile cerute de proprietarii de garsoniere pornesc de la 190-200 de euro pe lună. Pentru apartamentele cu două camere, preţurile pornesc de la un nivel minim de 200 euro/lună, iar pentru cele cu trei camere, pretenţiile proprietarilor încep de la aproximativ 300 euro/lună.

În centrul Timişoarei, chiriile pentru garsoniere pornesc de la 160 euro/lună, conform Imobiliare.ro. La două camere, preţurile încep de la 200 euro/lună, iar un apartament tricameral are o chirie de 400 euro/lună.

În Braşov, în zona centrală, o garsonieră poate fi închiriată cu cel puţin 180 euro/lună. Un preţ chiar mai mic, respectiv 150 euro/lună, este cerut pentru un apartament cu două camere de 58 mp, dar care se închiriază nemobilat, în timp ce o unitate locativă tricamerală, are o chirie de 250 euro/lună.

În Cluj-Napoca, chiriile solicitate pe Imobiliare.ro pentru garsoniere pornesc de la 200 euro/lună. Pentru locuinţele cu două camere, pretenţiile proprietarilor încep de la 250 euro/lună. Chiria pentru o unitate locativă cu trei camere este de 330 euro/lună.

În Constanţa, preţurile solicitate de proprietarii de garsoniere încep de la 180 euro/lună. Cu acelaşi preţ se poate închiria şi un apartament vechi cu două camere din centrul oraşului. O unitate locativă tricamerală poate fi închiriată pentru 270 euro/lună.