"Începând din 9 septembrie, Întreprinderile Mici şi Mijlocii se pot înscrie pentru a beneficia de sprijinul financiar acordat de stat. Cu ajutorul acestor sume, firmele au posibilitatea de a crea noi lucuri de muncă", a declarat Emil Boc, la sfârşitul unei întrevederi cu reprezentanţii Agenţiei pentru Implementarea Proiectelor şi Programelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (AIPPIMM) şi cu cei ai Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM).

Prezent la întrevedere, preşedintele AIPPIMM, Cristian Haiduc, a precizat că programul Kogălniceanu este un succes, firmele putând intra în acest program începând de vineri, de la ora 10.00. ‘Societăţile comerciale vor putea accesa o linie de credit în valoare de cel mult 125.000 de lei, cu o dobândă subvenţionată de maximum 70%. Înscrierile pentru obţinerea acestui card se pot face pe site-ul www. aippimm.ro’, a subliniat Cristian Haiduc.

Potrivit actului normativ referitor la programul Kogălniceanu, administratorul, acţionarul sau asociatul firmei trebuie să garanteze, prin cel puţin un angajament personal, creanţele rezultate din plata garanţiilor acordate de FNGCIMM, în numele şi în contul statului, cu renunţarea la beneficiul de discuţiune şi diviziune.

Fondul de risc constituit pentru programul ‘Cardul Kogălniceanu pentru IMM-uri’ este gestionat de către de Ministerul Finanţelor Publice, în condiţiile legii, prin contul curent general al Trezoreriei Statului, avându-se în vedere siguranţa, lichiditatea şi rentabilitatea fondurilor.
SURSA: Agerpres