Prefectul Poliţiei Parisului Didier Lallement a asistat sâmbătă la primele teste ale unui nou dispozitiv de supraveghere cu drona, vizând să verifice respectarea măsurilor de izolare, după folosirea unor dispozitive similare, în cadrul supravegherii, la Nisa, dar şi în Spania şi Italia. Poliţia intenţionează să folosească aproximativ 20 de astfel de drone, care pot zbura până la 150 de metri înălţime. La Nisa, supravegeherea malului mării se efectuează cu o dronă dotată cu un megafon.

Această dronă survolează La Promenade des Anglais şi centrul oraşului, în vederea difuzării unor mesaje prin care li se cere locuitorilor să rămână acasă. Drona a supravegheat Cannes vineri după-amiaza, potrivit societăţii care o exploatează. Acelaşi dispozitiv a fost implementat la Madrid, în Spania, unde poliţia muncipală foloseşte drone cu megafon pentru a-i îndemna pe locuitori să stea acasă.

În Italia, mai multe comune folosesc drone pentru a căuta persoane care se plimbă sau a detecta eventuale grupuri. La San Paolo, un cartier situat în nordul Bari, în regiunea Puglia, cei care încalcă restricţiile de deplasare şi sunt fotografiaţi de drone riscă până la trei luni de detenţie şi o amendă în valoare de 206 euro.