"Un medic face în total 12 ani de specializare, practic în această meserie ajungi pe picioarele tale la 30 de ani", a declarat vineri Bogdan Tănase, preşedintele Alianţei Medicilor, la emisiunea Capital TV, transmisă de postul B1.

"Judecători au salarii de două ori mai mari decât noi, probabil pe criteriul importanţei sociale, nu al pregătirii, deci statul consideră că medicul nu este la fel de important ca judecătorul", a mai spus Tănase.

El a condus o campanie care a avut ca slogan "nu vrem legalizarea șpăgii, vrem salarii decente". Moderatorul emisiunii, Claudiu Şerban, a făcut observaţia că la situaţia actuală din România, medicii ar trebui să fie "ori în străinătate ori la puşcărie".

Bogdan Tănase a explicat de ce sistemul sanitar nu se ridică la aşteptările contribuabililor.

"Există pachetul minim de servicii pentru orice asigurat. Paleta este foarte largă, cuprinde tot ce acesta are nevoie. Mesajul politicienilor este că dacă sunteţi asigurat, sau chiar dacă nu sunteţi, beneficiaţi de orice îngrijire, chiar de cele mai performante. Dar la spital oamenii se lovesc de realitate. Noi, medicii, nu le putem oferi tot ce le promit politicienii", a menţionat Tănase.