Un român plăteşte circa 100 de euro pentru asigurări de tot felul – de la cele pentru maşină, casă, călătorii şi până la gadgeturi. Puțin, spun specialiștii. De ce nu se înghesuie românii să cumpere astfel de servicii? Costă mult, nu cred că au nevoie de ele și nici nu prea știu la ce ajută, spun studiile de specialitate.

”Cei mai mulți români cumpără doar asigurări obligatorii, respectiv RCA. Dar cred că o asigurare de viață e obligatorie pentru oricare dintre noi. La fel și o asigurare de locuință. Ne gândim prima dată la mașină, că are o asigurare obligatorie, dar și locuința are o asigurare obligatorie și nu se prea cumpără. De ce? Pentru că în cazul RCA există o sancțiune foarte clară. Asigurarea de locuință nu o facem pentru că nu ne întreabă nimeni”, spune Cătălin Câmpeanu, la Capital Play.

În prezent, cei mai mulţi clienţi au asigurare de viață, de exemplu, datorită faptului că au luat sau vor să ia un credit la bancă şi aproape automat fac şi asigurare de viaţă care să-i protejeze în cazul în care un eveniment i-ar opri de la plata creditului.

Directorul general adjunct al ISF vorbește, la Capital Play, despre ce tipuri de asigurări cumpără românii, care sunt asigurările fundamental necesare unei familii, care este momentul vital în care o persoană trebuie să conștientizeze necesitatea unei asigurări, dar și despre cât de important este să introducem asigurarea pe ordinea de zi a cheltuielilor curente pe care le facem.