Dezvoltarea industrială din ultima perioadă, consumul mare de energie, precum și creșterea nivelului de trai al populației, determină producerea unor cantități din ce în ce mai mari de deșeuri. Moderatorul Claudiu Șerban alături de invitații redacției Capital vor discuta despre eficientizarea activităților specifice operatorilor de gestionare a deșeurilor, oportunitățile și provocările cu care se confruntă aceștia și cum se pot valorifica deșeurile.

Teme de discuție abordate:

  • Valorificarea deșeurilor prin colectare selectivă și reciclare: creșterea eficienței economice și ecologice
  • Oportunități și provocări în managementul operatorilor de gestionare a deșeurilor
  • Tipuri de deșeuri care ajung la stațiile de sortare/procesare și modalități de preluare și procesare a acestora
  • Tehnologii și echipamente folosite pentru sortarea deșeurilor
  • Metode de valorificare a deșeurilor
  • Volumul de deșeuri cu potențial de reciclare din cantitatea totală preluată

Printre invitați se află: Sorin Velicu – Director Operațional Romprest, Sorin Matei – Director Tehnic Expert ISWA Iridex Group Import Export, Dan Anghel –  Director General Iridex Salubrizare, și Geanin Șerban – Director Executiv Green Point Management.

Urmărește și tu Capital Online Meetings – Deșeurile: o resursă insuficient exploatată, live pe pagina facebook Capital România și www.capital.ro, marți, 28.07.2020, ora 11:00 și află ce ce deșeurile sunt intradevăr o resursă insuficient exploată.

Dezbatere realizată cu sprijinul: Romprest, Green Point și D’ale Cetățeanului.

 

Acest articol a fost realizat cu sprijinul Romprest și face parte din campania de conștientizare publică de colectare selectivă a deșeurilor.