Noua cameră video, care dispune de un senzor CMOS de 8.29-megapixeli, echivalent cu standardul Super 35 mm, va fi disponibilă în două modele: EOS C300 Digital Video Camcorder, şi noua linie EF Cinema Lens şi EOS C300 PL Digital Video Camcorder, cu montură PL pentru utilizarea cu lentilele PL standard din industrie.

Prezentarea noilor modele EOS C300/C300 PL coincide cu lansarea sistemului EOS Cinema, marcând pentru Canon intrarea cu drepturi depline în industria de producţie a filmelor digitale de înaltă rezoluție. Noul sistem cinematografic profesional digital include, ca și categorii de produse obiective, camerele video digitale şi aparatele foto digital SLR.

Echipat cu montură EF, modelul C300 EOS este susţinut de toate “starurile” din gama de lentile EF, nu numai de gama extinsă de obiective interschimbabile EF pentru camerele EOS digital SLR, care au câștigat încrederea și respectul fotografilor din întreaga lume, dar și de către obiectivele EF cinema ale noului sistem Cinema EOS. Atunci când este echipat cu un obiectiv Canon EF, sistemul de corecție a iluminării periferice  pentru modelului C300 corectează automat efectul de vignetare în conformitate cu caracteristicile optice ale fiecărui obiectiv, permiţând controlul irisului din camera videoi.

Performanţă Full-HD uimitoare

Noul senzor CMOS, echivalent cu standardul Super 35 mm, folosit pe modelele Canon EOS C300/C300 PL include aproximativ 8,29 milioane de pixeli efectivi şi are o dimensiune a pixelului mai mare decât cea de la camerele video profesionale convenţionale, asigurându-i o capacitate superioară de colectare a luminii pentru o sensibilitate sporită şi un nivel redus de zgomot. Senzorul citeşte semnale video Full HD (1920 x 1080 pixeli) pentru fiecare dintre cele trei culori primare RGB, reducând apariţia efectului de moiré la realizarea imaginilor de înaltă rezoluţie cu 1000 de linii TV orizontale.

Susţinut de o viteză sporită de citire a semnalului, senzorul CMOS reduce distorsiunea ce apare la miscarea rapida a camerei delungul cadrului, un fenomen frecvent apărut la senzorii CMOS în care subiecţii aflați în mişcare rapidă pot apărea distorsionați pe diagonală. În plus, asocierea acestui senzor cu un procesor de imagine performant, Canon DIGIC DV III, facilitează o procesare gamma precisă şi o gradare fină a expresiilor.

Pe lângă compresia MPEG-2 Full HD (conformă cu MPEG2 [email protected]), camerele EOS C300/C300 PL deţin o compresie 4:2:2 pentru performanțe de înaltă rezoluţie, care minimizeaza apariția artefactelor numite "jaggies"  la marginile cromatice.

Formatele de înregistrare a fișierelor audio și video folosite de camera video adoptă standardul MXF (Material eXchange Format), un format de fişier open source ideal pentru sistemele de editare non-lineare. Având ca suport de înregistrare cardurile de memorie CF,  modelel EOS C300/C300 PL obține un raport foarte bun performanţă/cost.

Gata de acţiune

Cu un corp compact, măsurând 133 (w) x 179 (h) x 171 mm (d), Canon EOS C300/C300 PL oferă o manevrabilitate excepţională, permițând înregistrarea din poziții inaccesibile pentru camerele cinematografice mari, cum ar fi la nivelul solului pentru imagini cu unghi redus. Atunci când este utilizat un transmiţător wireless WFT-E6B pentru camerele EOS SLR (vândut separat), EOS C300/C300 PL poate fi controlat de la distanță prin intermediul unor dispozitive comune precum smartphone-uri sau tablet PC-uri.

Camera video este echipată cu patru butoane start/stop poziţionate în locaţii diferite pentru a satisface orice stil de utilizare a camerei,  putând fi echipată cu o varietate de accesorii produse de alte companii. De asemenea, camera se integrează cu ușurință în sisteme de editare ale terților şi oferă garanţie prin construcţia sa cu protecție antipraf, antiumezeală şi a sistemului de răcire integrat.

Noua camera video permite utilizatorilor să ajusteze calitatea imaginii pentru a se potrivi cu cea oferită de camerele video profesionale şi camerele din seria EOS digital SLR. În plus faţă de frame rate-urile de 59.41i, 50.00i, 29.97P, 25.00P şi 23.98P, EOS C300/C300 PL dispune şi de un modul 24.00p, echivalând rata de 24 fps obţinută de camerele pe film, pentru a se obţine compatibilitate cu fluxurile de lucru comune în producţia de film.

Alte caracteristici includ înregistrarea acțiunilor de mare viteză, realizate prin captarea unui număr mai mic de cadre pe secundă pentru a crea acţiuni cu viteze de până la 60 de ori mai mari decât viteza normală,  înregistrare slow-motion de până la 1/2.5x  posibilă prin captarea unui număr mai mare de cadre pe secundă. Viteza de înregistrare între 1 şi 60 de cadre pe secundă (fps)  poate fi ajustată în paşi de 1 fps.