Canon EOS-1D X este cea mai nouă inovaţie în materie de captură foto şi filme full HD. Fie că fotografiaţi în studio, pe terenul de sport sau în orice altă locaţie, acest model este ideal pentru orice fotograf profesionist. Noul model este vârful de gamă al seriei de camere foto Canon DSLR – marcând, odată cu lansarea celui mai avansat model EOS produs până acum, cea de a X-a generaţie de sisteme profesionale Canon.

Vârful celor 40 de ani de experienţe în dezvoltarea de camere foto profesionale, EOS-1D X reprezintă o nouă eră pentru sistemul EOS şi înlocuieşte modelele EOS-1D Mark IV şi EOS-1Ds Mark III. Combinând un senzor full-frame de 18.1MP, un sistem autofocus complet redesenat şi tehnologii puternice de măsurare cu noile procesoare dual  “DIGIC 5+”, această cameră a fost concepută pentru a oferi calitate şi uşurinţă în utilizare– asigurand fotograful că orice cadru va fi capturat cu o acurateţe şi viteză mai mari ca niciodată.

“EOS-1D X este camera foto ideală pentru toate tipurile de fotografi” a spus Kieran Magee, Professional Marketing Director, Canon Europe. “Profesioniştii fotografiază de obicei din mers, în situaţii tensionate, iar EOS-1D X oferă funcţiile şi performanţa de care aceştia au nevoie. Am ascultat sfaturile profesioniştilor şi am creat o cameră foto puternică, fiabilă care va întruni cerinţele tot mai multor fotografi.

Stabilirea de noi standarde

EOS-1D X oferă un set extins de îmbunătăţiri ale specificaţiilor tehnice. Noul senzor CMOS full frame de 18.1Megapixeli oferă o flexibilitate excepţională, permiţând fotografilor să captureze o varietate mai mare de scene şi subiecţi la rezoluţie ridicată. Arhitectura complet nouă oferă un interval ISO incredibil, 100-51200, ce poate fi extins până la 204800, în timp ce procesoarele “DIGIC 5+” oferă îmbunătăţiri în privinţa zgomotului de 2-stop – pentru fotografii la calitate excepţională, fără zgomot, chiar şi în condiţii de lumină scăzută.
Noul sistem autofocus wide-area cu 61 de puncte oferă o sensibilitate ridicată, asigurând viteză şi precizie extinsă. Cu cele 41 puncte cross-type, inclusiv 5 puncte dual cross-type, sistemul autofocus oferă o acurateţe neîntrecută pe tot cadrul, în timp ce pre-setarile AF ajută fotograful să captureze cadre dificile – oferind siguranţă de excepţie în situaţii grele de fotografiere.

EOS-1D X dispune de un nou sistem de măsurare RGB, ce oferă niveluri incredibile de acurateţe. Senzorul RGB de 100,000 pixeli este conectat la sistemul AF şi alimentat de propriul procesor DIGIC 4, care detecteaza chipuri şi culori pentru a asigura nivelurile corecte de expunere şi urmărire AF îmbunătăţită, chiar şi la fotografierea celor mai provocatoare scene.

Putere extremă

Echipat cu cea mai nouă tehnologie de procesare, EOS-1D X este prima camera foto DSLR care beneficiază de procesoarele dual “DIGIC 5+”. Oferind o performanţă de trei ori mai mare decât procesoarele standard DIGIC 5, fiecare procesor a fost conceput să lucreze cu volume imense de date, în acelaşi timp reducând zgomotul din imagine. În combinaţie cu interfaţa read-out pe 16 canale, cele două procesoare permit fotografierea continuă la 12fps cu conversie 14-bit A/D şi control complet asupra camerei – cel mai rapid DSLR disponibil în acest moment . Modul super high-speed extinde viteza de fotografiere până la 14fps , în timp ce noul obturator şi mecanismul cu oglindă reduc efectele de întârziere şi reflexie din oglindă, oferind astfel performanţe constante pentru  fotografierea la viteze ridicate.

DSLR-ul creatorilor de film

EOS-1D X este ideal pentru toţi profesioniştii care doresc să profite din plin de lentilele şi accesoriile disponibile pe sistemul EOS – fie că sunt destinate fotografiei sau filmului. Utilizatorii pot înregistra filme full HD (1920x1080p) cu ajutorul senzorului full frame ce dispune de o serie de setări manuale pentru controlul expunerii, focalizarii sau a numărului de cadre  înregistrate pe secundă, în timp ce nivelul sunetului poate fi afişat şi ajustat direct pe ecranul LCD, asigurând un control complet pentru toţi parametrii.

Mulţumită puterii oferite de procesoarele dual “DIGIC 5+” numărul artefactelor moire a fost redus semnificativ, în timp ce EOS Movie asigură acum mai multe opţiuni de înregistrare, generând automat un nou fişier odată ce limita de 4GB a fost atinsă. Noul codec video menţine cea mai bună calitate a înregistrării, limitând compresia astfel încât utilizatorii să poată beneficia de un nivel ridicat al informaţiilor pentru post-procesare.

Creat pentru profesionişti

EOS-1D X este o versiune uşor revizuită a clasicului design EOS-1, cu butoane mai mari, mai accesibile, pentru un control mai uşor – chiar şi în conditii extreme, atunci când mănuşile sunt necesare. Două controlere şi o rotiţă sensibilă la atingere, pentru utilizare în modul movie, fac operarea uşoară, în timp ce o serie de butoane personalizabile permit utilizatorilor să configureze camera conform propriului stil prin crearea de scurtături către setarile pe care le folosesc cel mai des. Un vizor cu acoperire 100% uşurează încadrarea fiecărei scene, în timp ce funcţiile inteligente ale vizorului adaugă imediat un afişaj grilă atunci când este necesar. Ecranul Clear View II LCD de 8.11cm (3.2”) oferă o rezoluţie de 1040K pixeli, iar structura antireflexivă a acestuia opreşte reflexia luminii atunci când vizualizaţi imagini în lumină puternică. Un strat protector din sticlă, oferă rezistenţă la loviturile şi zgârieturile ce au loc atunci când se fotografiează din mişcare. Sistemul de meniuri dispune de o interfaţă complet reproiectată, ce încorporează funcţiile de Ajutor pentru a face operarea camerei mai rapidă, mai simplă şi mai uşoară. În plus, noul tab AF permite fotografilor să acceseze şi să personalizeze pre-setărie AF pentru situaţiile normale de fotografiere, utilizatorii putând să se concentreze la captura momentului fără a fi nevoie să ajusteze în mod constant setările camerei.

Construit să reziste

EOS-1D X dispune un corp foarte rezistent construit dintr-un aliaj de magneziu ce oferă protecţie împotriva loviturilor accidentale ce apar la utilizarea de zi cu zi. Ultima implementare a sistemului Canon EOS Integrated Cleaning System foloseşte o tehnologie adoptată de la lentilele Canon, utilizând vibraţii similare cu cele ale motoarelor ultrasonice pentru a îndepărta mai eficient particulele de praf de pe senzor.
Un mecanism de declanşare îmbunătăţit asigură durabilitate extinsă, oferind peste 400K cicluri de declanşare, astfel încât fotografii pot fi siguri că aparatul lor foto va face faţă unor fotografieri repetate în condiţii dificile. Modelul EOS-1D X dispune de un strat de etanşare în jurul controalelor şi a îmbinărilor, transformându-l într-un aparat rezistent la praf şi apă – perfect pentru fotografierea în orice condiţii atmosferice.

O conectivitate îmbunătăţită oferă fotografilor posibilitatea de a trimite rapid şi sigur imagini  catre studiouri sau centre de fotografiere. Un port de reţea integrat oferă o modalitate rapidă şi sigură de a transfera imagini catre alte locaţii fără ajutorul unui adaptor.

Caracteristici

•    Senzor full frame CMOS de18.1 MP
•    Fotografiere până la 12fps şi 14fps
•    100-51200 ISO, până la H:204800
•    Sistem AF cu până la 61 puncte
•    Filmare Full HD 1080p
•    Procesor Dual “DIGIC 5+”
•    Ecran LCD Clear View II 8.11 cm (3.2”) 1040K
•    Port Ethernet