Directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, trage un semnal de alarmă cu privire la acest aspect.

Potrivit acestuia, pandemia de coronavirus este genul de dezastru ale cărui efecte se vor resimţi mult timp de acum înainte.

„Pandemia (de COVID-19) este o criză de sănătate ce are loc o dată într-un secol şi ale cărei efecte vor fi resimţite timp de decenii”, a spus şeful OMS, în cadrul unei reuniuni a Comitetului de urgenţă al OMS la Geneva, relatează Reuters, citată de agerpres.

Totodată, ritmul de propagare a pandemiei continuă să se accelereze în lume, cu peste 5 milioane de noi cazuri detectate de la 1 iulie, adică mai mult de o treime dintre cazurile de COVID-19 declarate de la începutul pandemiei, relatează AFP. 

În ceea ce privește numărul de contaminări raportat, acesta nu reflectă decât o parte din numărul real al cazurilor, numeroase ţări neutilizând teste decât pentru monitorizare şi nedispunând de resurse suficiente pentru a efectua campanii extinse de depistare a acestora.