Când vor scăpa românii de vize? Ambasadoarea SUA, Kathleen Kavalec, spune că suntem foarte aproape de îndeplinirea criteriilor tehnice. Totuși, mai este nevoie ca, până în septembrie, cât mai mulți români să își reînnoiască vizele. Astfel, va fi obținută o rată cât mai mică de refuz.

Kathleen Kavalec a spus când vor scăpa românii de vize

Anunțul a venit în contextul în care premierul Marcel Ciolacu a spus zilele trecute că vom scăpa de vize din octombrie. Totuși, oficialul din SUA l-a contrazis pe șeful PSD.

Potrivit explicațiilor oferite de Kathleen Kavalec, acest lucru se va întâmpla cel mai devreme în 2025.

Ea a spus și că este nevoie ca, până în septembrie, cât mai mulți români să își reînnoiască vizele. Astfel, va fi obținută o rată cât mai mică de refuz.

Potrivit ambasadoarei, reînnoirile sunt simple deoarece nu este necesară o deplasare la ambasadă. Ea poate fi obținută online, prin poștă, fără o programare.

Kavalec îi roagă pe cei care vor să ajute să-și reînnoiască viza, chiar dacă au făcut acest lucru anul trecut.

„Reînnoirile sunt simple pentru că nu trebuie să mergi la ambasadă, nu trebuie să faci o programare ca să obții reînnoirea, o poți face online, prin poștă, deci ăsta este cel mai simplu mod de a ne ajuta. Chiar și dacă v-ați obținut viza anul trecut, de pildă, dacă vreți să ne ajutați în acest efort comun, v-aș ruga să aplicați din nou pentru a vă reînnoi această viză sau cereți vize pentru copii ca să puteți pleca cu familia sau pur și simplu dacă vreți să aveți o viză pregătită la îndemână dacă vreți să călătoriți în viitor”, a declarat Kathleen Kavalec pentru PRO TV.

Kathleen Kavalec
SURSA FOTO: Inquam Photos, George Călin

Implementarea programului durează mai multe luni

De asemenea, ea a explicat că implementarea programului durează mai multe luni. Astfel, românii ar putea scăpa de vize cel mai devreme în 2025, conform informațiilor transmise de ambasadoarea SUA în România.

Acest lucru s-ar putea întâmpla dacă țara noastră își atinge ținta la sfârșitul lui octombrie. În cazul în care cifrele nu sunt suficient de bune, procesul ar putea dura și mai mult.

„Va dura câteva luni implementarea acestui program, așa că probabil că nu se va întâmpla anul acesta”, a mai spus Kathleen Kavalec pentru sursa menționată.

Amintim că Marcel Ciolacu a menționat anterior că există condițiile sunt propice pentru o astfel de schimbare, cu finalizarea anului fiscal în SUA la sfârșitul lunii septembrie.

El a îndemnat și la o „mobilizare a românilor” pentru a înțelege și a se implica în acest „moment istoric”.