Printre altele, premierul canadian Stephen Harper a subliniat că guvernul său se pregăteşte să vizeze şi sectorul petrolier rusesc.

Ottawa şi-a anunţat în urmă cu o săptămână intenţia de a 'pune presiuni economice şi politice şi mai importante' asupra presupuşilor responsabili pentru criza ucraineană.

În fapt, guvernul lui Stephen Harper vizează Banca din Moscova, VTB Bank, Banca Agricolă Rusă (Roselhozbank), compania de transport aerian Dobrolet (Bobroliot) sau Complexul hotelier ucrainean NijniaiaOreanda şi mai multe 'societăţi de stat' stabilite în Crimeea, regiune ucraineană anexată în martie de către Rusia.

Paisprezece cetăţeni ruşi sunt vizaţi de sancţiuni economice şi interdicţie de călătorie în Canada, printre care directorii serviciilor ruseşti de intelligence intern (FSB), Aleksandr Bortnikov, şi respectiv extern (SVR) Mihail Fradkov. Cinci ucraineni sunt de asemenea afectaţi de aceste măsuri. Printre ei se numără şi 'ministrul de interne' din Crimeea, alături de patru lideri ai unor regiuni separatiste din estul Ucrainei. Această măsură ridică la 57 numărul ruşilor vizaţi de sancţiuni canadiene şi la 45 pe cel al ucrainenilor.AGERPRES