România a învins Spania cu 27-25. În primul meci din grupa a II-a, fetele noastre au fost învinse de Olanda, scor 24-29. Spania este singura echipă care nu mai are nicio şansă la calificarea în semifinale la Campionatul European de handbal feminin.

În cazul în care învinge Ungaria, România va ajunge în semifinale, acolo unde cel mai probabil va întâlni Rusia, prima calificată în careul de aşi. Elevele lui Trefilov au învins categoric Danemarca, scor 32-21.

Cum se poate califica România în semifinale la Campionatul European de Handbal Euro 2018

1. România se impune în ultimele două meciuri, cu Spania și Ungaria. În această situație, locul 2 este asigurat. Singura condiție ca tricolorele să câștige grupa este ca Olanda să nu mai facă niciun punct.

2. România bate Spania și pierde cu Ungaria. Dacă maghiarele ne înving la limită și România, Ungaria și Norvegia / Germania termină la egalitate în 3 sau 4, atunci tricolorele au șanse de a trece mai departe. În cazul în care vom fi la egalitate de puncte doar cu Ungaria, vom pleca acasă.

3. România pierde cu Spania și învinge Ungaria. În această situație, putem ajunge la egalitate de puncte cu Germania și Norvegia, echipe pe care le dominăm la capitolul directe. În semifinale ajungem și dacă România, Germania, Olanda și Norvegia ar acumula toate 6 puncte. Dar în ultima variantă ar însemna ca Olanda să piardă următoarele partide, cu Norvegia şi cu Germania, scrie digi24.ro.