Avocaţii lui Dominique Strauss-Kahn au răspuns tăios luni la intentarea unui proces civil de către camerista ce îl acuză pe fostul şef al FMI de agresiune sexuală, estimând că ea vrea doar “să facă bani”.

William Taylor şi Benjamin Brafman au asigurat într-un comunicat că ei vor combate “viguros” această plângere. Amândoi au adăugat că avocatul cameristei, Kenneth Thompson, nu are decât un scop prin depunerea acestei plângeri: “Noi spunem de la început că motivaţiile lui Thompson şi ale clientei sale nu sunt altele decât de a face bani”.
Anunţul intervine în timp ce parchetul din Manhattan nu a decis încă dacă va renunţa la acuzaţiile de agresiune sexuală ce planează asupra fostului director general al Fondului Monetar Internaţional.

Plângerea, lungă de 17 pagini, face referire la o “agresiune violentă şi sadică” petrecută pe 14 mai la care a supus-o francezul Dominique Strauss-Kahn pe camerista din Guineea Nafissatou Diallo, în timp ce ea se pregătea să facă curat în camera luxoasă a hotelului Sofitel din New York, pe care el o ocupa.

Plângerea cameristei în vârstă de 32 de ani, originară din Guineea, nu prevede nici o sumă precisă, dar evocă "achitarea unor despăgubiri de o valoare care va fi determinată în cursul procesului", pentru prejudicii morale şi fizice.