Investigaţia se referă la o posibilă intervenţie în piaţă a asociaţiei prin încercarea de determinare a membrilor să practice un preţ unitar. Mai mult, au fost aplicate măsuri sancţionatorii prin eliminarea de pe piaţă a unei firme pentru practicarea unor preţuri considerate prea mici.

„Rolul concurenţei prin preţ este tocmai acela de a menţine preţurile la cel mai scăzut nivel posibil. Practicarea unor preţuri foarte mici, nu este nocivă pentru piaţă decât în condiţiile în care o companie deţine o poziţie dominantă de care abuzează prin practicarea unor preţuri de ruinare. Orice altă abordare prinind practicarea unor preţuri considerate de competitori sub nivelul pieţei contravine principiilor unei economii de piaţă funcţionale” a declarat Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei

Odată cu declanşarea investigaţiei s-a efectuat o inspecţie inopinată la sediul Camerei, inspecţie autorizată de Curtea de Apel Bucureşti şi justificată de necesitatea obţinerii tuturor informaţiilor şi documentelor legate de posibila practică anticoncurenţială analizată.