Atât Camelia Voiculescu, cât şi specialistul care a oferit consultanţă acesteia pentru a cumpăra acţiuni Rompetrol, au fost audiaţi miercuri în procesul în care Dinu Patriciu şi alţi inculpaţi sunt judecaţi pentru manipularea pieţei de capital.

"Îmi aduc aminte de listarea la bursă a acţiunilor RRC (Acţiunile Rompetrol Rafinare), am discutat cu domnul Nicolae despre achiziţionarea unor acţiuni şi m-a sfătuit că, dacă preţul se situează între 300 şi 400 lei pe acţiune, să cumpăr. Dacă preţul ar fi fost mai mare, nu s-ar fi meritat să le cumpăr. Nu-mi aduc aminte dacă participarea mea la cumpărarea de acţiuni a fost prima, a doua sau a treia, dar după aceea am mai cumpărat acţiuni la Bursă şi am mai vândut", a declarat în faţa instanţei Camelia Voiculescu, informează Mediafax.

Specialistul în bursă, care a sfătuit-o pe Camelia Voiculescu, a declarat în faţa instanţei că a fost prima tranzacţie efectuată de aceasta pe Bursa de Valori Bucureşti, iar cumpărarea acţiunilor Rompetrol s-a făcut în prima jumătate de oră de la listarea acestora pe Bursă.

"Din estimările noastre de evoluţie a preţului rezulta că doamna Voiculescu putea să cumpere acţiunile RRC în limita sub 400 de lei vechi pe acţiune", a declarat în instanţă specialistul Nicolae Gheorghe.

În septembrie 2006, Dinu Patriciu a fost trimis în judecată de către procurorii DIICOT în dosarul Rompetrol, pentru comiterea a şapte infracţiuni. Patriciu este acuzat de delapidare, spălare de bani şi asociere pentru săvârşirea de infracţiuni.

În acelaşi timp, el este învinuit de manipularea pieţei prin tranzacţii sau ordine de tranzacţionare care dau sau ar putea da semnale false sau care induc în eroare în legătură cu cererea, oferta sau preţul instrumentelor financiare şi care menţin, prin acţiunea uneia sau a mai multor persoane acţionând împreună, preţul unuia sau al mai multor instrumente financiare, la un nivel anormal ori artificial.