Mişcare importantă pe scena politică înainte de europarlamentare după ce un primar important s-a înscris în formaţiunea condusă de Călin Popescu Tăriceanu.

Edilul municipiului Târgu-Mureş, Dorin Florea, şi-a anunţat vineri înscrierea în ALDE. Anunţul a fost făcut cu ocazia unei conferinţe de presă la care au mai participat Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele ALDE, Andrei Gerea – vicepreşedinte ALDE, Daniel Chiţoiu – secretar general ALDE.

Dorin Florea a semnat cererea de adeziune chiar în cadrul conferinţei de presă organizată la sediul ALDE din Târgu Mureș. Președintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a aprobat pe loc cererea și i-a urat primarului Dorin Florea „Să fie într-un ceas bun!”

„Săptămâna viitoare vom avea la București ședința Biroului Executiv, structura statutară abilitată să stabilească conducerile filialelor și cu acest prilej vă anunț că domnul Dorin Florea va deveni președintele organizației județene ALDE”, a declarat președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu.

La rândul său, primarul Dorin Florea a spus că valorile de dreapta ale ALDE l-au făcut să intre în această formațiune politică: „Rămân adeptul valorilor de dreapta, ALDE este cea mai bună opțiune, pentru că există oameni care doresc să facă politică în mod firesc, nu politica urii, a străzii, a bâtei. S-a coborât foarte mult nivelul, în loc să se facă ceva concret pentru cetățeni”, a explicat Dorin Florea.

Dorin Florea este la al cincilea mandat de primar al municipiului Târgu Mureş.