Trenul va ajunge la București la mai puțin de un an de la semnarea contractului cu Metrorex, care stipulează un termen de 15 luni pentru procesul de proiectare, producție, verificare și recepție finală ale primului tren. De asemenea, potrivit datelor companiei, până la sfârșitul anului, încă două noi trenuri vor fi livrate către Metrorex.

„Un al doilea vehicul a fost de asemenea testat sub supravegherea oficialilor Metrorex la unitatea CAF din Spania, trecând cu succes toate probele din fabrică și primind certificatul provizoriu de recepție. Urmează ca, în cel mai scurt timp, să asigurăm transportul primului tren către România, astfel încât el să ajungă în depoul Metrorex în prima jumătate a lunii noiembrie”, a declarat Antonio Campos, CAF Area Director International Business Department.

Noile trenuri produse de CAF pentru București au fost achiziționate în baza unui contract semnat cu Metrorex în noiembrie 2014. În 2014, CAF a avut o cifră de afaceri de 1,5 miliarde de Euro și un portofoliu de comenzi în execuție de aproximativ 5,3 miliarde de Euro.