Cadourile simbolice sunt preferate de oamenii de afaceri in perioada sarbatorilor. Gadgeturi, carti, flori si CD-uri, sunt doar cateva dintre cadourile pe care le fac acestia. La capitolul vacante de Craciun sunt preferate casa si familia, dar nu sunt excluse nici vacantele in afara tarii.

„In perioada de criza se recomanda cadourile simbolice care sa creeze atmosfera pentru petrecerea spirituala a sarbatorilor. Cadourile, in perioada sarbatorilor, nu trebuie sa fie neaparat scumpe”, este de parere Monica Tatoiu.

 

 

Omul de afaceri Silviu Prigoana petrece sarbatorile acasa, alaturi de familie si, in general, nu primeste si nici nu ofera cadouri. „Nu-mi place sa primesc nimic. Ce sa primesc? Am tot ce-mi trebuie. De dat cadouri nu prea am la cine…In general, eu fac cadou CD-uri cu muzica”.

 

 

„Imi place sa ofer cadouri care sunt utile, nu neaparat cadouri care sunt obiecte de lux sau capricii”, a spus Marius Ghenea. Cadourile oferite de el membrilor familiei sunt din domeniul IT. „Nu m-astept sa primesc cadouri. In perioada sarbatorilor imi cumpar eu insumi cadouri”, a adaugat el.

Care este cadoul sau vacanta ideala pentru oamenii cu bani?

Cadoul ideal, pentru Monica Tatoiu, este reprezentat de flori in ghiveci si carti de arta.

Pentru Marius Ghenea cadoul ideal este „ceva care sa poata fi folosit pe termen lung, sa-mi aduca aminte de persoana care mi l-a facut cadou, de exemplu un ceas, un instrument de scris elegant sau un gadget”. Cat despre vacanta ideala, el prefera una la mare distanta de tara „astfel incat sa simti ca esti departe, deconetat de tot ce se intampla cu businessul. Trebuie sa fie o zona calda, o zona tropicala”.

 

Vacanta ideala pentru Silviu Prigoana este acasa… in dormitor.