Proiectul de buget pentru anul viitor va fi aprobat de Guvern la 24 decembrie, în Ajun de Crăciun, imediat după învestirea noului Executiv de către Parlament, au declarat agenţiei Mediafax surse oficiale.

„Se estimează că noul Cabinet va fi votat de Parlament în 23 decembrie, urmând ca bugetul pentru anul viitor să fie aprobat chiar în prima şedinţă de guvern, organizată după acest moment, la 24 decembrie, în Ajun de Crăciun”, au arătat sursele citate.

Guvernul s-a reunit sâmbătă seara în şedinţă informală, pentru a discuta proiectul de buget pe 2010. La discuţie au fost convocaţi şi miniştrii nominalizaţi pentru viitorul Cabinet şi care nu se regăsesc în actuala structură guvernamentală.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi dimineaţă, după ce a anunţat desemnarea lui Emil Boc ca premier, că termenul limită de avizare a noului Executiv este data de 23 decembrie.

„Va trebui să avem Guvern în funcţiune pe 23 decembrie, motivaţia fiind că acest Guvern trebuie să depună bugetul la Parlament până la sfârşitul anului, pentru ca din 4 sau 5 ianuarie 2010, Parlamentul să înceapă examinarea bugetului de stat, iar în 16 ianuarie să avem bugetul aprobat”, a spus preşedintele.

Premierul desemnat Emil Boc a declarat, joi, că proiectul de buget pentru anul viitor va fi aprobat de Parlament la începutul lunii ianuarie, în sesiune extraordinară.

SURSA: Mediafax