Componenţa noului Cabinet încă se mai discută la această oră, dar câteva nume par a fi sigure. Adriean Videanu va rămâne la Economie, Radu Berceanu la Transporturi, Vasile Blaga va reveni la Interne, Bogdan Aurescu la Externe, Cătălin Predoiu la Justiţie.  Lucian Croitoru, al cărui nume era vehiculat pentru Finanţe a declarat că nu va accepta postul. Potrivit Mediafax, o altă variantă pentru Finanţe ar fi Sebastian Vlădescu.

Celelalte portofolii sunt încă în discuţie, fiind vorba în total de 15 posturi în noul Cabinet Emil Boc.
Numele lui Gabriel Oprea este tot mai des vehiculat pentru postul de ministru al Apărării. În cazul Ministerului Educaţiei, există două curente în PDL, unul care îl susţine pe Daniel Funeriu şi altul care optează pentru Mircea Miclea. La fel este şi în cazul portofoliului Agriculturii care este disputant între Valeriu Tabără şi Orest Onofrei.

Încă mai rămâne în discuţie conducerea Ministerului Muncii, care i-a fost oferită ieri de preşedintele Traian Băsescu fostului ministru PSD Marian Sârbu. În noile condiţii este puţin probabilă această opţiune, deşi Sârbu ar vrea, aşa că Emil Boc trebuie să găsească un PDL-ist pentru aceast post.

O altă problemă care trebuie rezolvată este cea a prezenţei Elenei Udrea în noul Executiv. Dacă sunt unii care o susţin pentru a prelua un minister care să reunească Dezvoltarea Regională cu Turismul, sunt alţi lideri PDL care spun că un asemenea minister nu-şi mai are rostul.

UDMR vrea trei portofolii ministeriale şi un post de vicepremier pentru Marko Bela. Ministerele alocate UDMR încă se negociază. Se discută despre Cultură, Sănătate, Mediu, dar ungurii au în vedere şi Ministerul Comunicaţiilor, de care sunt din nou interesaţi.