Consiliul de Administraţie al Bursei de Valori Bucureşti (BVB) a decis să suspende, în prima jumătate a anului viitor, o parte dintre comisioane pe care companiile trebuie să le plătească pentru listare.

„S-a decis suspendarea tarifului de procesare şi a tarifului de admitere la tranzacţionare a emitenţilor de instrumente financiare care depun cerere de admitere la tranzacţionare pe piaţa reglementată, pentru primul semestru al anului viitor”, a declarat, pentru Mediafax, directorul general al BVB, Anca Dumitru.

Aceasta a adăugat că aceste măsuri au fost luate pentru a veni în sprijinul emitenţilor sau a viitorilor emitenţi pe piaţa reglementată a Bursei.

Consiliul Bursei a mai aprobat, săptămâna aceasta admiterea BRD- Groupe Société Générale ca participant la sistemul de tranzacţionare pentru piaţa derivatelor.

Pe acest segment de piaţă sunt înregistraţi 12 intermediari, dintre care RBS Bank România este market maker pe derivatele cu activ suport pe cursul de schimb leu/euro. La BVB sunt înregistraţi 77 de intermediari, din care 70 sunt activi.

De asemenea, BVB a planificat pentru miercuri, împreună cu Depozitarul Central şi Casa de Compensare Bucureşti, testarea sistemelor de rezervă, printr-o sesiune de tranzacţionare şi post-tranzacţionare. Bursa va invita toţi brokerii să participe la acest exerciţiu, precum şi pe reprezentanţii CNVM care asigură operaţiunile de supraveghere.

SURSA: Mediafax