Bursa de la Bucureşti a fost astăzi pe fundal verde cu toţi indicii. Cel mai mare avans s-a simţit la indicele principal BET, care a crescut cu 2,64%. O mare parte din avansul de astăzi se datorează creşterii de 6,86% a titlurilor Băncii Transilvania (TLV), care au o pondere de aproape o cincime din indice.

Dintre celelalte titluri bancare, doar BRD a făcut o impresie frumoasă, urcând cu 2,74%. În rest, Carpatica (BCC) a staţionat, iar Erste Bank (EBS) a scăzut cu 1,33%.

Indicele energetic BET-NG a înregistrat un avans ceva mai mic. Creşterea a fost susţinută de Rompetrol Rafinare (RRC) cu 3,30% şi de Petrom (SNP) cu 1,30%. Cifra atât de mică a creşterii indicelui a fost cauzată de acţiunile transportatorilor de la acest capitol. Transgaz (TGN) a pierdut 0,65%, iar Transelectrica a staţionat.

Avansul BET-FI cu 1,82% a fost susţinut de SIF 5, care a avut azi cea mai mare creştere (3,09%) dintre SIF-uri şi are şi cea mai mare pondere în calculul indicelui sectorial.

Valoarea operaţiunilor realizate se ridică la 15,66 milioane de lei (3,73 milioane de euro), iar cele mai tranzacţionate erau acţiunile Petrom (SNP) – 2,9 milioane de lei şi BRD – rulaj de 2 milioane de lei.