Investiţia, evaluată în prima etapă la aproximativ 100 milioane de euro, urmează a fi amplasată în apropierea aeroportului internaţional Baia Mare, având cale de acces din DE 58 şi legătură spre linia ferată Baia Mare – Satu Mare.
”Terenul unde va fi construit Business Park-ul se află în apropierea aeroportului internaţional Baia Mare, tocmai pentru că are în componenţă o bază logistică pentru depozitarea mărfurilor, parc industrial, spaţii de producţie, depozite, un hotel, dar şi un terminal cargo pentru transportarea mărfurilor pe cale aeriană”, a declarat primarul oraşului Tăuţii Măgherăuş, Anton Ardelean. Potrivit lui, firma s-a obligat, în baza contractului de concesionare, ca în termen de doi ani de zile să demareze investiţia, în caz contrar, primăria retrăgând terenul atribuit investiţiei.
Ardelean a precizat că, în urma discuţiilor purtate cu reprezentanţii consorţiului spaniol-american, valoarea investiţiei s-ar putea dubla după cinci ani de activitate a parcului.
Totodată, directorul aeroportului internaţional Baia Mare, Mihai Pătraşcu, a afirmat că terenul situat în apropiere este propice unei asemenea investiţii, care ar putea începe odată cu modernizarea pistei de decolare-aterizare. ”Aeroportul se află deja în plin proces de modernizare, iar prelungirea pistei va permite rulajul aeronavelor mediu şi lung curier, precum şi a celor de tip cargo specializate în transportul mărfurilor. O investiţie de tipul Business Park e pe termen lung şi poate acoperi conexiuni interne şi internaţionale”, a explicat Pătraşcu.
Dezvoltatorii au precizat, în discuţiile purtate cu autorităţile locale, că mizează pe crearea a cel puţin 1.000 de locuri de muncă în prima fază şi alte 4.000 în momentului funcţionării parcului la întreaga capacitate. (sursa: Agerpres)