După aproape două ore de la deschiderea de pe Wall Street, indicele Dow Jones cădea cu 3,9%, în vreme ce S&P 500 pierdea 3,6%, iar Nasdaq compozit cobora cu 3,3%.
De asemenea, deprecierile se accentuau la închiderea pieţelor europene, indicele parizian CAC 40 picând cu 5,4%, cel al bursei din Frankfurt cu 5,1%, iar indicele londonez FTSE 100 cu 3%.
Ora 16:30  Bursele trec brusc pe roşu. Wall Street deschide cu pierderi de peste 2%
Indicii principali ai pieţei americane de acţiuni au deschis miercuri cu scăderi pronunţate, de peste 2%, în linie cu ceea ce se întâmpla pe marile burse europene, acestea alunecând brusc de  la creşteri de circa 3% la scăderi de 1-2%, pe fondul revenirii îngrijorării în rândul investitorilor cu privire la situaţia economică globală.
Indicele Dow Jones afişa la câteva minute după clopoţelul de deschidere o pierdere de 2,2%, în vreme ce S&P 500 scădea cu 2%, iar indicele Nasdaq compozit cobora cu 2,3%.
De asemenea, marile pieţe vest europene treceau brusc în teritoriul negativ, bursa londoneză căzând cu 1,3%, indicele german DAX se deprecia cu 1,5%, iar cel al bursei pariziene cobora cu 2,2%.
Reîntoarcerea pieţelor pe scădere este explicată de analişti de faptul că investitorii au rămas precauţi cu privire la perspectivele economiei americane şi ale evoluţiei crizei datoriilor suverane din zona euro.
La Bucureşti, cu puţin înainte de închidere indicii afişau încă avansuri de 3,5%, cu excepţia BET-FI, care scădea uşor.