La scurt timp de la debutul şedinţei, bursa de la Paris înregistra o creştere de 2%, bursa de la Milano era în creştere cu 1,6%, bursa de la Frankfurt era în creştere cu 1,07%, bursa de la Madrid era în creştere cu 0,81% iar bursa de la Londra era în creştere cu 0,51%.

Ieri, 1 noiembrie, pieţele financiare europene au înregistrat o şedinţă de coşmar cu căderi de peste 6% la bursele de la Atena şi Milano, afectate în special de căderi masive ale acţiunilor băncilor.

Premierul grec Georges Papandréou a făcut luni seară un anunţ surprinzător privind organizarea unui referendum pentru aprobarea planului de salvare a ţării. Proiectul referendumului, ce ar urma să aibă loc la începutul lui 2012, a fost aprobat în unanimitate de cabinetul de la Atena, reunit în sesiune extraordinară în noaptea de marţi spre miercuri.

Investitorii se îndoiesc de dorinţa populaţiei Greciei de a vota în favoarea planului de salvare. Un refuz ar conduce la falimentul Greciei şi chiar la ieşirea ţării din zona euro, ceea ce ar afecta şi alte state în dificultate.

Sursa: Agerpres