Bursa de la Frankfurt a deschis şedinţa în scădere puternică cu 2,87% dar ulterior în jurul orei 08.12 GMT a redus pierderile până la 1,76%, respectiv la valoarea de 10.297,63 puncte. Indicele general al Bursei de la Londra a deschis şedinţa cu o scădere de 2,12%. Bursa de la Paris a deschis şedinţa cu o scădere de 2,83%, până la 4.350,07 puncte. Bursa de la Milano a deschis în scădere cu 3% iar cea de la Madrid a înregistrat un declin de aproape 4%.

Este pentru a doua oară în decurs de câteva luni când pieţele financiare sunt bulversate de rezultatele neaşteptate ale unui scrutin. La finele lunii iunie, votul suprinzător în favoarea ieşirii Marii Britanii din Uniunea Europeană a provocat scăderi pe burse, indicele Dax al Bursei de la Frankfurt înregistrând atunci o cădere de aproape 10% pentru a termina şedinţa cu o scădere de aproape 7%.

În cazul alegerile prezidenţiale din SUA, pieţele au mizat pe o victorie a candidatului democrat Hillary Clinton, apreciată ca o opţiune pentru menţinerea status quo-ului. În ceea ce îl priveşte pe Donald Trump există numeroase incertitudini cu privire la politicile sale precum şi scepticism pe pieţe cu privire la viziunile sale cu privire la o serie de subiecte precum schimburile comerciale. (Agerpres)