Pe bursa londoneza s-a putut face astazi tranzactii si totul a revenit la normal. Ieri a fost o zi cu probleme la Londra, in special informatice, deoarece reteaua de calculatoare a cazut in dimineata zilei de ieri, putin inainte de ora noua, iar inginerii de sistem s-au chinuit aproape toata ziua sa repare, iar tranzactiile s-au putut relua abia la ora locala 16:30. Cauza imposibilitatii de a folosi reteaua de calculatoare a ramas in continuare invaluita de mister, iar Autoritatea Serviciilor Financiare din Marea Britanie a anuntat ca va face o ancheta.

in iunie 2007, Bursa din Londra a trecut pe o noua platforma de tranzactionare, TradElect, care functioneaza pe sistem de operare Windows. Avantajele au fost simtite din prima, cand timpul pentru a termina o tranzactie a sczut de la 140 milisecunde la 10 milisecunde. Totusi, daca erau probleme din cauza noului program, s-ar fi simtit de anul trecut, nu acum. Concret, ieri au fost blocate companii cu expunere de 120 milioane lire, iar investitorii au pierdut sansa de a beneficia de trendul crescator din ziua anterioara.

Dupa umilitoarea cadere a sistemului informatic, de care nici la bursa din Pakistan nu s-a auzit, aastazi tranzactiile au mers fara probleme, iar imediat dupa deschidere, indicele FTSE 100 a urcat cu 70,6 puncte, anuland scaderea de saptamana trecuta. Trebuie subliniat faptul ca in ziua de azi calculatoarele pot fi atat de suprinzatoare incat sa devina o stire faptul ca la Bursa din Londra totul s-a desfasurat in bune conditii, fara incidente.