Bursa de la New York deschide pe pierdere, pentru a doua zi consecutiv, indicele Dow Jones consemnand, la doua ore de la deschidere, o scadere de peste trei procente.

Aceasta evolutie a bursei americane preia trendul burselor euroepene, care au inregistrat astazi pierderi importante, si este pusa de catre analisti pe seama temerilor privind esuarea planului de salvare a sistemului bancar si intrarea economiei americane in recesiune.

Principalele burse europene au inregistrat, de asmenea, pierderi, dupa cum spuneam, la aceasta ora scaderea indicilor burselor de la Londra, Paris si Frankfurt fiind in jurul nivelului de sase procente.

Astfel, la bursa de la Frankfurt, indicele DAX a coborat cu 5,82%, cele mai mari scaderi ale titlurilor listate fiind consemnate in cazul BASF (-8,56%) si BMW (-8,04%).

La Paris, indicele CAC 40 inregistreaza si el o scadere de 5,82 procente, in topul scaderilor fiind Arcelor Mittal, cu 12,38% si Alcatel-Lucent, cu 10,45%.

Nici Bursa de la Londra nu face exceptie, FTSE 100 scazand cu 6,07%, iar dintre companiile listate cele mai mari caderi au fost consemnate de catre Antofagasta (+15,96%) si Anglo American Plc, cu 17,59%.