Burgerii Whopper au încetat a fi vânduți francezilor în 1997, când lanțul de fast-food și-a închis cele 39 de restaurante pe care le avea în Hexagon, după ce rezultatele financiare nu au fost pe măsura așteptărilor.
Se pare că Burger King, cel de-al doilea mare lanț de fast food la nivel mondial după McDonald’s, și-a învățat lecția. Pentru revenirea în Franța, compania americană s-a asociat cu Autogrill Group care, potrivit Los Angeles Times, administrează circa 900 de restaurante poziționate în benzinării, aeroporturi, gări, autostrăzi și centre comerciale din Franța și alte țări din Europa, precum Elveția, Italia și Polonia. De asemenea, Autogrill operează mai mult de 100 de restaurante Burger King în America de Nord, respectiv zeci în Europa.
Chiar și așa, americanii au mult de recuperat. În Franța, ”MacDo” – așa cum este cunoscut concurentul principal al Burger King – este foarte popular. Mai exact, operează 1.200 de restaurante, cu peste 63.000 de angajați. De altfel, Franța este cea de-a doua principală piață pentru McDonald’s, după cea a Statelor Unite.
În 2012, Burger King a decis să se retragă din România, după circa patru ani de operare. Restaurantele de la noi erau operate în franciză, aceasta fiind deținută de Atlantic Restaurant System, controlată de Eli Davidai și Marius Nasta. La mijlocul anului trecut, compania și-a cerut insolvența și a închis toate restaurantele din țară. La vremea respectivă s-a vorbit de faptul că cei doi proprietari căutau un cumpărător pentru franciză.