Burgan Bank aşteaptă însă decizia definitivă de la autorităţile de reglementare din Turcia pentru a finaliza tranzacţia. De asemenea, în cadrul acordului convenit, Burgan (divizia de commercial banking a Kuwait Projects Co – KIPCO), va absorbi credite în valoare de aproximativ 280 de milioane de dolari acordate de EFG către subsidiara sa din Turcia.
Eurobank Tekfen, un parteneriat între EFG Eurobank şi compania turcă Tekfen Holding, a fost scoasă la vânzare în luna iulie a anului trecut. În aprilie, Burgan a anunţat că va achiziţiona 99,26% din Eurobank Tekfen pentru 355 milioane de dolari.

Majed Essa Al Ajeel, preşedintele Burgan Bank, a declarat sâmbătă: "Cu această achiziţie, Burgan Bank va obţine acces la atractiva piaţă bancară din Turcia printr-o franciză consacrată. Prezenţa noastră în Turcia va întări şi va sprijini suplimentar strategia de expansiune regională a Burgan Bank".

Eurobank Tekfen are o reţea de aproximativ 60 de sucursale şi se numără printre primele 20 de bănci din Turcia. Portofoliul său de credite se ridică la 1,5 miliarde de euro. Vânzarea subsidiarei sale din Turcia va consolida indicatorul de capital Core Tier 1 al EFG Eurobank cu aproximativ 60 de puncte de bază, sau aproximativ 300 milioane de euro. Tranzacţia vine într-un moment în care băncile greceşti, afectate de criza datoriilor suverane, încearcă să-şi consolideze baza de capital şi să facă faţă unei recesiuni prelungite şi unei creşteri a creditelor neperformante pe piaţa grecească.