Descinderi la Complexul Energetic (CE) Oltenia

În dimineața zilei de joi, 25 aprilie, DNA a efectuat o descindere la Complexul Energetic (CE) Oltenia.

Conform unui comunicat al Ministerului, se menționează că atunci când au fost făcute sesizări privind posibile activități ilegale, Corpul de Control al Ministrului a fost trimis de fiecare dată. De asemenea, când acesta a constatat abateri de la legalitate, au fost luate măsuri pentru a sesiza Parchetul competent.

„De aceea, Corpul de Control al Ministrului a fost trimis de fiecare dată când au fost făcute sesizări cu privire la posibile activități ilegale, iar atunci când acesta a constatat abateri de la legalitate, au fost dispuse măsuri de sesizare a Parchetului competent”, se arată într-un comunicat al Ministerului.

DNA
SURSA FOTO: Ovidiu Micsik / Inquam Photos

Fără toleranță pentru corupție

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a afirmat că unul dintre principiile fundamentale după care se ghidează este acela de a avea zero toleranță față de orice faptă de corupție. El a subliniat disponibilitatea Ministerului Energiei de a colabora cu autoritățile de anchetă penală, furnizând orice informație care ar putea ajuta la investigație și la identificarea exactă a faptelor și a persoanelor vinovate.

”Unul dintre principiile fundamentale după care mă ghidez este simplu: zero toleranță la orice faptă de corupție. Ministerul Energiei stă la dispoziția organelor de anchetă penală cu orice informație care poate ajuta ancheta și poate stabili cu exactitate faptele și vinovații” a declarat Ministrul Energiei, Sebastian Burduja.

Sebastian Burduja
SURSA FOTO: Facebook, Sebastian Burduja

Ce au căutat cei de la DNA?

Anchetatorii de la DNA au adunat dovezi solide privind cazul de luare și dare de mită implicând directorul Sucursalei Electrocentrale Rovinari, care a fost recent trimis în fața justiției împreună cu alte persoane.

Aceștia au realizat și o operațiune de filaj reușită. Din aceasta a reieșit că directorul a primit un plic cu o sumă considerabilă de bani. Se presupune că ar fi vorba de mii de euro.

Plicul a fost oferit în schimbul promovării intereselor unor patroni implicați.

Conform sursei menționate, ancheta a fost inițiată în anul 2023. Ea nu se bazează pe date provenite din anchetele recent finalizate de DNA.

Iosif Chircă, care la momentul faptei îndeplinea funcția de director în cadrul Complexului Energetic Oltenia-Sucursala Electrocentrale Rovinari, este supus controlului judiciar. DNA l-a trimis în judecată împreună cu persoanele care i-au oferit mita.

Timp de mai multe luni, anchetatorii i-au supravegheat pe cei trei subiecți cu ajutorul mandatelor tehnice emise de către judecători.