Premierul bulgar Boiko Borisov a anunţat că, în scurt timp, va începe reabilitarea şoselelor din nord-estul Bulgariei pentru că turiştii români trebuie să călătorească în mod confortabil până la litoralul din această ţară.

Aflat în oraşul Varna, primul ministru bulgar a declarat că, în ultimii 20 de ani, infrastructura rutieră din nordul Bulgariei a rămas mult în urma celei din sudul ţării şi că actualul guvern va face totul posibilul pentru ca această diferenţă să dispară, informează ziarul Monitor. De aceea, cabinetul va decide ce drumuri din această zonă trebuie reabilitate prioritar. Finanţarea va fi asigurată din fonduri de la Banca Europeană de Investiţii şi de la Banca Mondială.

Borisov a mai promis că, până în anul 2012, vor fi gata principalele autostrăzi bulgăreşti. Este vorba de autostrada Tracia, care leagă capitala Sofia cu portul Burgas, de Liulin, între Sofia şi oraşul vecin Pernik, şi de Mariţa, care urmează să ajungă la graniţa cu Turcia.

Borisov a promis că, până la sfârşitul mandatului cabinetului său, ţara va absorbi 50-60 la sută din fondurile europene, scrie ziarul Sega. În prezent, nivelul de absorbţie a banilor europeni este de abia 8%, precizează publicaţia.

SURSA: Agerpres