Asiguratorul bulgar Euroins a ajuns la un acord privind preluarea operaţiunilor de asigurări din Grecia ale grupului bancar francez Credit Agricole, suma tranzacţiei nefiind dată publicităţii, transmit Novinite şi Reuters. Euroins Insurance Group (EIG), o subsidiară a companiei de servicii financiare şi de asigurări Eurohold Bulgaria, vrea astfel să-şi extindă operaţiunile în estul şi sud-estul Europei.

Euroins se aşteaptă ca achiziţionarea Life Insurance deţinută de Credit Agricole, să se finalizeze până la sfârşitul lui 2015, după obţinerea aprobărilor autorităţilor de reglementare. Activele financiare ale Life depăşesc 500 milioane de euro. Europin este prezentă pe şapte pieţe din Europa de Est, printre care şi România. "Profităm de situaţia economică incertă din Grecia şi retragerea marilor grupuri financiare europene de pe piaţă, prin achiziţionarea, în condiţii favorabile, a unei companii cu o afacere bine dezvoltată", a afirmat preşedintele Eurohold Bulgaria, Asen Hristov.

În ultimii doi ani, Euroins a achiziţionat subsidiarele grupului german Talanx Group din Bulgaria şi Ucraina, operaţiunile din Bulgaria ale asiguratorului olandez Achmea şi subsidiarele companiei australiene QBE din România şi Bulgaria. La sfârşitul primului semestru al anului 2015, Euroins România a raportat o creştere a primelor brute subscrise până la aproximativ 361 milioane lei, în timp ce daunele plătite în aceeaşi perioadă s-au situat la nivelul de 259 de milioane lei. Euroins Romania este subsidiara Euroins Insurance Group. În 2013, EIG a achiziţionat operaţiunile societăţilor QBE în Bulgaria şi România şi operaţiunile Achmea business în Bulgaria (Interamerican).

Sursa: AGERPRES