Statul bulgar a înfiinţat compania „Industrial Zones Bulgaria”, menită să atragă în zone speciale investiţii străine. Facilităţile sunt adresate în mod special companiilor ce produc bunuri cu valoare adăugată ridicată.

Compania deţine şapte parcuri industriale, trei dintre acestea fiind foste spaţii de duty-free. Două sunt în oraşe de la graniţa cu România (Vidin şi Ruse). De exemplu, zona din Ruse este situată destul de aproape de podul pese Dunăre. Un alt spaţiu dintr-o zonă de graniţă este poziţionat strategic, în apropierea graniţei cu Grecia şi Turcia, în sudul ţării.

Alte zone vor fi amplasate lângă oraşe mari, pentru ca investitorii să găsească rapid forţa de muncă. Astfel, au fost selectate Plovdiv, Varna, Karlovo. Potrivit oficialităţilor bulgare, zona din Varna, aflată chiar lângă port, a fost solicitată aproape în întregime de investitori chinezi.

Obiectivul acestor zone economice speciale ese acela de a oferi investitorilor interesaţi de outsourcing toată infrastructura necesară dezvoltării unor capacităţi de producţie. Bulgarii consideră că strănii vor fi interesaţi de ţara lor datorită legislaţiei stabile, a mediului fiscal relaxat şi a diverselor facilităţi oferite de guvern marilor investitori.