Traikov a spus că va înainta un proiect de decizie pentru suspendarea participării Bulgariei la acord. Aceasta înseamnă că guvernul nu va propune parlamentului să ratifice ACTA şi că nu vom face nici un pas înainte ca Uniunea Europeană să aibă o poziţie comună, a declarat Traikov. Decizia în acest sens va fi votată la şedinţa guvernului de miercuri, conform Agerpres.

Câteva mii de persoane au ieşit sâmbătă pe străzile a 15 oraşe din Bulgaria pentru a cere ca ţara lor să nu ratifice acordul. Presa sofiotă de marţi informează că autorităţile bulgare au fost avertizate de grupul de hackeri Anonymous. Într-o înregistrare video difuzată pe YouTube Bulgaria este îndemnată să nu ratifice acordul multilateral de combatere a pirateriei pe internet ACTA.
Autorii mesajului semnat de Anonymous afirmă că vor acorda o şansă Bulgariei să se retragă din ACTA. ‘Protestul de la 11 februarie a fost unul paşnic, dar următoarele vor fi diferite. Dacă veţi continua să vă bateţi joc de cetăţenii Bulgariei, suntem siguri că următorii paşi ai noştri nu vă vor plăcea’, spune o voce în limba engleză.